Steunkousen en compressiekousen geven extra druk op de benen, om zo de ophoping van vocht tegen te gaan. De druk is het hoogst ter hoogte van de enkel en loopt richting de knie langzaam af. De kousen zorgen ervoor dat de circulatie van het bloed in de benen wordt verbeterd. Ook de afvoer van het vocht door de bloedvaten en het lymfestelsel verbetert door het dragen van steun- of compressiekousen. De termen steunkous en compressiekous worden door elkaar gebruikt. Ze worden ook wel therapeutische elastische kousen genoemd.

Werkwijze
Wij adviseren op het gebied van steunkousen en bepalen samen met de patiënt de geschikte kous. Daarna meten we de afmetingen op en zorgen voor de bestelling van de kous.

Tarieven
Twee paar steunkousen en het aanmeten ervan worden normaal gesproken vergoed door uw zorgverzekeraar uit de basisverzekering (na aftrek van het eigen risico). U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of hiernaar informeren bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van uw huisarts of specialist is noodzakelijk.